Over Fietstocht Fort Liefkenshoek

15 jun

Fietstocht Fort Liefkenshoek

Is er iets aangenamer dan op een zomerse dag een fietstochtje te maken. En wat als je die fietstocht dan kan afsluiten met een boottocht op de Schelde ... Je voelt het al, we hebben voor jullie een prachtige fietstocht klaar in onze eigen polders met als eindbestemming Fort Liefkenshoek.

zaterdag 15 juni 2024 om 13:00 uur


Het fort Liefkenshoek heeft verschillende functies gekend en werd de laatste jaren flink onder handen genomen. Na die laatste restauratie is het zeker de moeite waard om er een bezoek aan te brengen.
Een bekwame gids zal er ons ter plaatse alles over vertellen. Het is een heel eind naar daar, ongeveer 20km (we voorzien een pauze), en denk nu niet dat we op de dijk vanaf de sluis van Kallo tot aan Fort Liefkenshoek tussen de bedrijven moeten fietsen. Neen, er ligt daar een nieuw fietspad tussen dijk en Schelde, waardoor je een frisse kijk op de natuur in dit gebied krijgt. En weet je wat nog beter is, dat is dat we die hele weg niet terug hoeven te doen met de fiets. Wij gaan met fiets en al op de Waterbus en die brengt ons terug tot aan de Plage van Sint-Anneke. Vandaar is het nog een korte rit, terug naar huis. 
_________________________________________________________
We verzamelen aan de Kerk van Zwijndrecht om 13:00u
Inbegrepen in de prijs is de fietstocht, de toegang tot het Fort en het ticket voor de Waterbus.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 15,00
Niet-leden € 20,00
Uit-pas kansentarief € 4,00
Labels: Mens & MaatschappijActiviteitBezoek met gidsFietstochtCultuurregio Waasland