Over Geleid bezoek aan KMSKA

14 apr

Gegidste rondleiding De Schoonste Tour

zondag 14 april 2024 van 14:30 uur tot 16:30 uur

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) herbergt een rijke collectie van kunstwerken die zeven eeuwen omvat. Daaronder topwerken van oude meesters zoals Jan Van Eyck, Peter Paul Rubens en Jean Fouquet, maar ook van meer recentere kunstenaars. Denk aan Rik Wouters, James Ensor, Pierre Alechinsky of Amedeo Modigilani. Daarnaast is ook het museumgebouw zelf een architectonische parel, met een bewogen geschiedenis. Voor het imposante gebouw uit 1890 werd in 2003 een masterplan opgesteld dat in 2011 leidde tot de start van een grondige verbouwing. Op 24 september 2022 werd het KMSKA heropend en kreeg het historische gebouw zijn grandeur terug. De ruimtebeleving en het lichtspel in het museum zijn overdonderend.

De Schoonste Tour is de mooiste tour van het museum. Onze gids neemt ons mee op ontdekkingstocht door het vernieuwde gebouw en langs de hoogtepunten uit de kunstcollectie van het KMSKA. Omdat de gids zoekt naar een klik tussen de deelnemers en de kunstwerken is elke tour uniek en elke beleving net iets anders. Bij welk werk we ook stilstaan: de gids verbindt ons enthousiast met de kunstenaar, zijn leefwereld of de personages. De rondleiding duurt twee uur. Dankzij het rondleidingsysteem verstaat iedereen de gids kraakhelder.

Davidsfonds Belsele organiseert deze gegidste rondleiding in het KMSKA op zondagnamiddag 14 april 2024. De rondleiding start om 14u30. Samenkomst in de bezoekersingang van het museum om 14u15. Het aantal plaatsen is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap. Je ontvangt na inschrijving een e-mail met de betaalgegevens.

Prijzen

Inschrijven uiterlijk op 08/04/2024 via wim.knapen@telenet.be

Labels: Kunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunst1 sessieActiviteitBezoek met gidsKMSKAAntwerpenCultuurregio Waasland